بزرگ مردی که مصداق بارز هجرت، جهاد و شهادت است

استان خراسان جنوبی

بزرگ مردی که مصداق بارز هجرت، جهاد و شهادت است

این شهید را می توان به عنوان مصداق بازر سیر هجرت، جهاد و شهادت معرفی کرد چون وقتی تحصیلاتش در امریکا به پایان می رسد عازم مصر می شود و پس از فراگیری آموزش های چریکی و نظامی، راه جهادت، مقاومت و ایستادگی را در پیش می گیرد.

به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات اجتماعی نهضت استادی بسیج (ناب) خراسان جنوبی به مناسبت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران سرباز پرافتخار اسلام خبرگزاری خاورستان با «محمد مهدی ایزدخواه» معاون تحلیل و بررسی سازمان بسیج اساتید استان خراسان جنوبی و معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی بیرجند به گفت وگو نشست.

گاهی به ویژگی های شخصیتی شهید چمران

ایزدخواه با گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران، اظهار کرد: به تعبیر امام خمینی(ره) شهادت انسان‌ساز سردار پرافتخار اسلام و مجاهد بيدار و متعهد راه تعالی برای همه ما مورد تکریم و احترام است.

وی با بیان اینکه شهید دکتر چمران به دلیل ویژگی های اخلاقی و رفتاری که داشت برجسته شد، می گوید: این شهید را می توان به عنوان مصداق بازر سیر هجرت، جهاد و شهادت معرفی کرد چون وقتی تحصیلاتش در امریکا به پایان می رسد عازم مصر می شود و پس از فراگیری آموزش های چریکی و نظامی، راه جهادت، مقاومت و ایستادگی را در پیش می گیرد. سپس به دعوت امام موسی صدر به لبنان رفت و کارهای فرهنگی و نظامی خود را شروع کرد. شهید دکتر چمران با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به وطن باز می‌گردد و همه تجربیات انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب می‌گذارد.

معاون تحلیل و بررسی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی ادامه می دهد: شهید چمران در مسئولیت های وزارت دفاع، نمایندگی مردم تهران در مجلس، نمایندگی رهبر کبیر انقلاب اسلامی در شورای عالی دفاع و در بحران های مختلفی از جمله در ختم غائله کردستان و آزاد سازی حصر پاوه، دوران دفاع مقدس و آزادسازی سوسنگرد نقش آفرینی می کند.

این استاد دانشگاه بیان می کند: شهید چمران  تا زمان شهادتش نقش موثری در مقابله با دشمن ایفا می‌کرد و سر انجام در ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ در مسير دهلاويه به سوسنگرد در حالیکه از مناطق عملیاتی بازدید می کرد بر اثر اصابت تركش خمپاره به شهادت رسيد.

 

وی در ادامه تعمیق نظام معرفتی و ارزشی انسان را از ویژگی های بازر اخلاقی و رفتاری شهید چمران معرفی می کند و می افزاید: این شهید همچنان که به عنوان یک نخبه علمی شناخته می شود یک فیلسوف و عالم علوم انسانی هم بود و دارای یک نظام معرفتی عمیق و بدون هیچ تزلزلی در خودش ایجاد می کند و رابطه بسیار عاشقانه ای با خداوند دارد که در راز و نیازهایش مشخص است. او ارادت بسیار  ویژه ای به انقلاب اسلامی دارد و در نگاشته های خودش اشاره می کند که وقتی انسانیت سقوط کرده بود و نظام سرمایه داری در حال تغییر معادلات جهانی بود، انقلاب شکوهمند اسلامی این معادلات را بهم ریخت.

ایزدخواه به ویژگی حساسیت و بی تفاوت نبودن شهید چمران نسبت به حوادث اطرافش اشاره دارد و می گوید: این شهید با تزریق اتحاد و یکپارچگی،  نقطه اتصال جریان های مختلف فکری، سیاسی و اجتماعی  بود و اختلافات جزئی سپاه و ارتش را در غائله پاوه مدیریت می کند.

وی با تأکید بر اینکه اعتقاد و ایمان به وحدت و یکپارچگی مبنای حرکت شهید دکتر چمران است، ادامه می دهد: ویژگی دیگر این شهید انگیزه الهی در حرکت است چرا که اگر این مهم نباشد بشریت و علم آن به انحراف کشیده می شود و خود شهید چمران در یکی از صحبت هایش اشاره می کند که اسلحه و ابزار جنگی موجودی خنثی است که اگر به دست جنایتکار و انسان فاسد بیفتد منجر به فساد و کشتار خواهد شد و اگر به دست مسلمان بیفتد موجب مبارزه با دشمنان اسلام و اعتلای آن خواهد شد.

دانشگاه باید چمران‌ها را نه به استثنا که به قاعده تحویل جامعه دهد

معاون تحلیل و بررسی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در دانشگاه پرورش انسان در تراز شهید چمران لازم است، بیان می کند: مقام معظم رهبری نیز تأکید کردند دانشگاه ها باید بتواند چمران‌ها را نه به استثنا که به قاعده تحویل جامعه دهد.

وی معتقد است باید تربیت شده مکتب اسلامی مانند شهید چمران مجاهدت، تلاش، هویت آفرینی، امیدآفرینی و همه عناصری که یک جامعه را به حرکت وامی‌دارد، داشته باشد، می گوید: شهید چمران با اینکه متهم به موضوعات مختلف بعد از انقلاب می شد اما هیچ کدام از این اتهام ها و سوء برداشت ها از حرکتش، موجب توقف او نشد چرا که به مبانی معرفتی خودش  اعتقاد داشت و حرکتش را ادامه می داد.

ایزدخواه با اشاره به اینکه شهید چمران به عنوان استادی که تحصیلاتش را در امریکا به پایان می رساند و بازمی گردد به کشور نماد وطن پرستی است، تصریح می کند: اگر امروز کسی ادعای وطن پرستی دارد، باید ببینیم که نسبت به وطن و سرزمینش چه خدماتی انجام می دهد.

 

شهید چمران غرب رفته‌ای که غرب پرست نشد

معاون تحلیل و بررسی سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی تأکید می کند: وطن پرستی نقطه مقابل غرب پرستی است و برخی اساتید و افرادی که دانشجویان ما را ترغیب به مهاجرت از کشور می کنند نسبت به وطن خیانت می کنند و جوانان کشورمان وظیفه دارند که حساس باشند، احساس مسئولیت کنند و متعهد به وطن خود باشند.

به گفته وی کشور ما میراث دار یک فرهنگ، دانش و اندیشه پرافتخار است و ما باید از این میراث همچون گذشتگان صیانت کنیم و این میراث را با درستی و افزودن بر آن و تحقیقات و پیشرفت، تحویل آیندگان دهیم بنابراین جوانان و دانشجویان باید با احساس هویت ملی و اعتماد به نفس در کشور بمانند و مشکلات آن را به دست خودمان با موفقیت حل کنیم و به قله های پرافتخار علم و فناوری و سرافرازی دست پیدا کنیم.

کلام آخر

شهید مصطفی چمران نیز همچون حاج‌قاسم آواره جهاد و شهادت بود. او نیز چون سلیمانی، مرگ خویش را سایه به سایه تعقیب می‌نمود. اگر امام خمینی(ره) در یکی از سخنرانی‌‌های بعد از شهادت دکتر مصطفی چمران، آنطور آتش به دل شنوندگان نمی‌زد و نمی‌گفت: «مثل چمران بمیرید»، این عالم یک حرف مهم کم داشت و آن همین جمله بود: «مثل چمران بمیرید». امام عزیز ما استاد ادا کردن حق مطلب بود، اما چرا مثل چمران؟ پس و پیش این گزاره از امام شنیدنی‌‌‌‌‌‌تر است: «شماها چند سال دیگر نیستید در این عالم، چمران هم نیست؛ چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد و در این دنیا شرف را بیمه کرد و در آن دنیا هم رحمت خدا را بیمه کرد؛ ما و شما هم خواهیم رفت. مثل چمران بمیرید. مثل این سربازهایی که در مرزها کشته می‌شوند بمیرید.

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.